latinica  ћирилица
22/04/2016 |  09:22 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Честитке поводом Дана Бањалуке

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је 22. април - Дан града, градоначелнику Бањалуке Слободану Гаврановићу, предсједнику Скупштине града Будимиру Балабану, одборницима и свим грађанима Бањалуке.
Бања Лука (Фото: Немања Петровић) -
Бања Лука (Фото: Немања Петровић)

"Обиљежавајући овај дан, који славимо и као празник слободе, присјећамо се и одајемо дужну почаст палим борцима НОР-а, ослободиоцима Бањалуке, који су својом жртвом задужили покољења да чувају мир и тешко стечену слободу, да раде и изграђују квалитетно друштво, као и сам град који је из те катаклизме изашао као побједник", наведено је у честитки предсједника Републике.

У честитки се истиче да Бањалука данас носи сва обиљежја савременог европског града гдје се угодно и сигурно живи.

"Административни, привредни, универзитетски и културни центар Републике Српске са пратећом инфраструктуром, чини га градом великих потенцијала и отворених могућности", наводи се у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је градоначелнику Бањалуке Слободану Гаврановићу, предсједнику Скупштине града Будимиру Балабану и грађанима Бањалуке 22. април - Дан града.

"У дане у којима се, са дужним пијететом, сјећамо свих оних који су прије 71 годину положили животе у борби за ослобођење Бањалуке, желим да Вам честитам за све што сте током свог мандата учинили на унапређењу квалитета живота у граду, који ће, увјерен сам, и у будућности остати истинска престоница Републике Српске", наведено је у честитки.

Чубриловић је истакао да га као предсједника Народне скупштине, али и Бањалучанина, радује чињеница да Бањалука сваким даном све више поприма обиљежја препознатљивог универзитетског, културног и модерног европског града.

Он је подсјетио да Бањалука, првенствено њена економија и инфраструктура, и у годинама које предстоје, имају велике могућности за развој и напредак.

"Због тога је у наредном периоду потребно уложити значајне напоре како би унаприједили квалитет живота сваког становника Бањалуке, а посебно је значајно да нашем граду вратимо имиџ технолошког, индустријског и привредног центра", истакао је Чубриловић.

Бањалука данас низом манифестација обиљежава 22. април - Дан града и 71 годину од ослобођења у Другом свјетском рату.