latinica  ћирилица
04/05/2016 |  11:42 ⇒ 12:07 | Аутор: Глас Српске

Почело снимање серије и филма "Месо"

Сто у ћошку ресторана скривен од погледа радозналих гостију, двојица мушкараца који уз ручак и пиће очигледно причају о веома битним стварима, дио су прве сцене са снимања серије и филма "Месо", чије је снимање јуче почело под редитељском палицом Саше Хајдуковића.
Почело снимање филма "Месо" - Фото: Глас Српске
Почело снимање филма "Месо"Фото: Глас Српске

На сету, који је постављен у амбијенту ресторана "Казамат" на тврђави Кастел, затекли смо глумце Николу Пејаковића и Бориса Шавију, а редитељ Саша Хајдуковић истакао је да је управо почело снимање праве Бањалучке приче.

- Ово је сцена између адвоката, кога тумачи Шавија и Славка чија рола је повјерена Пејаковићу, која је кључна за цјелокупну причу "Меса". Двојица наших протагониста током једног наизглед необавезног ручка праве договоре који умногоме одређују судбину свих осталих ликова - открива неколико детаља Хајдуковић.

Додао је да ће снимање трајати све до 8. августа, а да ће у наредним данима бити снимање сцене у којима игра Никола Пејаковић.

- Редом ће да долазе и глумци: Вук Костић, Игор Ђорђевић, Бранко Јанковић и остали, али не снимамо хронолошки због обавеза глумаца. Када су у питању локације, снимаћемо углавном на подручју Бањалуке, на њих 39 - најавио је Хајдуковић и додао да су сви јако узбуђени због почетка снимања.

Оно што је интересантно је да се за статисте за овај филмски пројекат одазвало више од 150 људи, а како је нагласио Хајдуковић потрудиће се да свима омогуће да буду дио ове филмске приче.

- Ангажовали смо и статисте са задатком, а трудили смо се да то буду људи који се баве филмском умјетношћу како бисмо им пружили прилику да стекну право искуство са сета - додао је редитељ и нагласио да на цијелом пројекту ради око 600 људи.

Глумац Борис Шавија није крио задовољство почетком снимања "Меса", а са много концентрације и преданости се спремао за прве кадрове.

- Играм адвоката Ђурића, који у принципу један велики преварант, а остатак радње гледаоци ће открити испред малих екрана. Јако ми је драго да је почело снимање овог, за Бањалуку, изузетно важног пројекта, јер је пресудно да коначно испричамо причу о људима који живе у Бањалуци - казао је Шавија.

Додао је да ће сви они који буду жељели да погледају овај филм и серију гледати причу о нашим савременицима, људима с којима живимо и које свакодневно срећемо на улици.

- Надам се да ће овај пројекат бити својеврстан окидач коначном дизању из пепела кинематографије Републике Српске - закључио је Шавија.

Према Хајдуковићевим ријечима, свима је заједничко то што са великим ентузијазмом улазе у овај пројекат.

- Много рада и труда је претходило почетку снимања, али период који слиједи је, ипак, далеко најзахтјевнији. Велики је изазов оживјети и испричати једну овакву причу, али не сумњам да ћемо заједно успјети у томе. Први утисци са сета дефинитивно потврђују да смо на добром путу - закључио је он и додао да је премијера планирана за крај ове године.