latinica  ћирилица
04/05/2016 |  14:09 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о преносу права својине у касарни "Залужани" (ВИДЕО)

Прије шест мјесеци договорено, данас формализовано - 35 хектара земљишта у касарни "Залужани" са општине Лакташи пренесено је на МУП Српске.
Касарна Залужани, Бања Лука - Фото: илустрација
Касарна Залужани, Бања ЛукаФото: илустрација

Уговор о преносу права својине, над земљиштем на ком ће МУП градити Центар за обуку, потписали су министар Драган Лукач и начелник општине Мирослав Коџоман. 

На земљишту које је до данас било власништво Лакташа и дијелу који ће уступити Град Бањалука, МУП ће градити Центар за обуку, након што заврши пројекат и нови Правилник о систематизацији.

"Када завршимо тај процес, морамо договарати тендер за јавну набавку радова на објектима и уређењу свих потребних садржаја који су нам потребни у Залужанима да би могли да преселимо све ове организационе јединице које смо планирали", изјавио је након потписивања министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Дио земљишта пренесеног у власништво министарства, налази се уз ауто-стазу али не нарушава цјелину тог стратешки важног пројекта за развој општине. И то неће бити једини трансфер земљишта.

"За нас, у овом тренутку, јако је важно да смо договорили дио преноса земљишта са Министарством унутрашњих послова у дијелу касарне Сарица у општини Лакташи који ће нам служити за наше комуналне потребе на подручју мјесне заједнице Трн. Имали смо јако пуно проблема", рекао је начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман.

Овим уговором МУП је добио простор за Центар за обуку, а наредним, у простору касарне "Сарица" мјештани Трна - терен на коме ће бити изграђени објекти мјесне заједнице, амбуланте, вртића и ватрогасног дома.