latinica  ћирилица
06/05/2016 |  07:45 | Аутор: СРНА

Млади СНСД-а: ПДП са 30 КМ покушава да понизи грађане Требиња

Млади СНСД-а Требиња најоштрије су осудили активисте ПДП-а који посљедњих дана покушавају да, како наводе, "на најпримитивнији начин понизе грађане Требиња, нудећи им по 30 КМ за одлазак на протесте у Бањалуку 14. маја".
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

"С обзиром на то да укупно чланство те партије може стати у један аутобус, најодговорнији људи из требињског ПДП дошли су на идеју да част, став и образ Требињаца покушају да купе за 30 КМ како би бар један мањи аутобус одвели у Бањалуку", наводи се у саопштењу Младих СНСД-а Требиње.

Млади СНСД-а истичу да од ПДП нису ни очекивали да 14. маја буде "Срцем уз Српску" јер већина актуелних функционера те партије није срцем била уз Српску ни у вријеме њеног стварања.

У саопштењу су Млади СНСД-а изразили задовољство чињеницом што је подмладак ПДП-а коначно почео да користи ријеч срамота, чиме су се, како кажу, практично придружили свим грађанима Требиња који ту ријеч већ четири године "проживљавају, гледајући и слушајући градоначелника Требиња Славка Вучуревића".

Млади СНСД-а сматрају да је срамота што су се те ријечи сјетили тек сада, "пред Вучуревићев одлазак са политичке и јавне сцене Требиња".

"Или они мисле што и њихов партијски шеф, да је патриотизам не бити на фронту током рата, да је поштење сумњиво доћи до дипломе, да је част бити дио свих сумњивих пензионисања у Херцеговини, да је способост распродати све што се могло распродати у Требињу, да је васпитање посвађати се са свима с којима стигнеш. И коначно да је родољубље подржавати издају свог народа и своје отаџбине", кажу млади СНСД-а Требиње.