latinica  ћирилица
06/05/2016 |  11:25 | Аутор: СРНА

Митровић: Нећемо одустати од комисије за Сарајево

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила неће одустати од иницијативе у вези са формирањем нове комисије за испитивање истине о страдању Срба у Сарајеву од 1992. до 1995. године, изјавио је предсједник ове организације Недељко Митровић.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

"Породице погинулих и несталих из Републике Српске истрајаће на овој иницијативи, због чега тражимо пуну подршку српских представника у заједничким институцијама БиХ и институција Републике Српске", рекао је Митровић.

Митровић је додао да ће Републичка организација, након што добије званично обавјештење из парламента БиХ да је њихова иницијатива одбијена, упутити апелацију Уставном суду БиХ, а затим ако затреба и Европском суду за људска права у Стразбуру.

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила упутила је недавно Савјету министара БиХ иницијативу за формирање нове комисије за утврђивање истине о страдању Срба у Сарајеву у периоду од 1992. до 1995. године.

Ова иницијатива упућена је на увид члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Младену Иванићу, министрима из Републике Српске у Савјету министара БиХ и члановима Заједничке комисије за људска права парламента БиХ.

Заједничка комисија за људска права Парламентарне скупштине БиХ 18. априла није постигла консензус о закључцима у вези са иницијативом за формирање нове комисије за испитивање истине о страдању Срба у Сарајеву од 1992. до 1995. године.