latinica  ћирилица
06/05/2016 |  14:24 | Аутор: СРНА

Унија студената: Српској не требају ни протест, ни митинг

Студентске организације у Републици Српској неће подржати протест Савеза за промјене, као ни митинг владајуће коалиције у Српској, који су заказани за 14. мај у Бањалуци.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

На заједничком састанку Уније студената Српске, студентских парламената оба јавна универзитета и других студентских организација поводом најављеног протеста и митинга у Бањалуци закључено је да Републици Српској не требају протести и да их неће подржати.

"Народ све види и све зна и зато организовање протеста сматрамо увредом, јер у суштини носе поруку да је народ глуп и да не зна ништа док му политичари не кажу", саопштено је из Уније студената Републике Српске.

Из Уније студената поручују политичарима да не угрожавају безбједност у Српској и да фотеље, које су им једини мотив, освајају на изборима.

"Ми не желимо да Република Српска буде нови Ирак, Либија или Украјина", поручују студенти.

Студентске организације апелују да све невладине организације, људе од ауторитета, а посебно медије да се не постављају навијачки, да осуде најављене протесте и позову грађане да буду изван тога.

Студенти позивају грађане Републике Српске да се у што већем броју укључе у активности посвећене обиљежавању Дана побједе над фашизмом.