latinica  ћирилица
06/05/2016 |  20:01 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Маховљанска петља затворена од 9. маја (ВИДЕО)

Наставља се изградња ауто-пута Бањалука - Прњавор. Оно што слиједи је изградња петље "Маховљани" због чега ће од понедјељка доћи до измјена у саобраћају. Због радова, Маховљанска петља биће затворена за сав саобраћај.
Маховљанска петља - Фото: РТРС
Маховљанска петљаФото: РТРС

Планирано је да до краја августа радови на надвожњаку буду завршени. Десна страна надвожњака, из правца Бањалуке, у великој мјери је готова, а због радова на лијевој страни, и саобраћај мора бити коригован. Прикључак са магистралног пута на маховљанску петљу, у понедјељак ће бити заворен – трајно.

Из Аутопутева савјетују да возачи који из Бањалуке путују за Лакташе, ипак иду магистралним путем. Саобраћајна сигнализација већ је прилагођена новом режиму саобраћаја.

Сва постојећа вертикална саобраћајна сигнализација ће бити прекривена црним фолијама. Важна информација за све возаче, било да путују из правца Градишке или Бањалуке је да се на овој петљи неће моћи укључити или искључити, већ ће саобраћај бити помјерен пет километара ниже на петљу за Александровац.

Магистралним путем саобраћаће се преко дана док ће, због постављања распонске конструкције надвожњака изнад пута, ноћу због безбједности саобраћај бити затворен. На интернет страницама Аутопутева РС, министраства саобраћаја и веза Српске и Ауто-мото савеза објављени су детаљи око преусмјеравања саобраћаја како би сви возачи што брже и безбједније стигли на одредиште.