latinica  ћирилица
13/05/2016 |  15:10 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Сорошева подршка протестима "обара све маске"

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да информације - да протесте опозиције у Бањалуци финансира "озлоглашени произвођач 'обојених револуција" Џорџ Сорош - морају да буду додатно упозорење цјелокупном становништву какво и колико зло западни центри моћи припремају свима у Републици Српској, БиХ и региону.
Џевад Галијашевић (фото: Medija Centar Beograd) -
Џевад Галијашевић (фото: Medija Centar Beograd)

"Маске су коначно пале. Ова информација је више него озбиљна и искрено се надам да су сви у региону, без обзира којем народу припадају, научили лекцију о 'благодатима обојених револуција' које смо могли да видимо од Југославије, преко арапских земаља, па све до Украјине", рекао је Галијашевић.

Он је додао да чињеница да на протесте опозиције у Српској, посредством своје Фондације "Отворено друштво", Сорош овако директно утиче показује да ту није ријеч само о дисциплиновању "балканских непослушника".

"Очигледно је ријеч о 'игри' на много вишем нивоу, који превазилази Републику Српску и БиХ, али и регион, јер знамо шта се све дешава у Грчкој, Македонији, Црној Гори, па и у Србији и Хрватској", напоменуо је Галијашевић.

Галијашевић је позвао становништво свих земаља у региону да не насиједа на овакве "игре", упозоривши и на медијску припрему великих нереда у региону коју предводе медији под контролом западних и обавјештајних служби из исламског свијета.

"Није случајно што су у регион, посљедњих година, стигле медијске куће попут 'Ал џазире' или 'Н1', који је под контролом наводно пензионисаног америчког генерала Дејвида Петреуса, некадашњег првог човјека Централне обавјештајне агенције", истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио и на недавну посјету БиХ актуелног директора ЦИА Џона Бренана, те на, како је навео, формирање неосманско-усташког савеза /Трилатерала БиХ-Турска-Хрватска/.

"Све то указује да је поновна дестабилизације Балкана дугодишњи пројекат чија је реализације увелико у току", закључио је Галијашевић.

Интернет издање "Прес Република Српска" објавило је данас информацију да Фондација "Отворено друштво", чији је оснивач и главни финансијер Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Српској, и то у износу од скоро пола милиона америчких долара.

Сорошеве дотације опозицији у Републици Српској распоређене су по регијама, а судећи по именима, очито је да су у сам пројекат укључени само људи од највећег повјерења, наводи "Прес".

У документу на енглеском језику, датиран 20. априла 2016. године, а који је у посједу редакције "Прес", истиче се да је херцеговачка регија /Славко Вучуревић/ добила 47.400 америчких долара, источно-сарајевска 97.000, семберска /Младен Босић/ 97.700, добојска /Обрен Петровић/ 37.500 и бањалучка /Драган Чавић/ 214.000 америчких долара.

Ријеч је о укупном износу од чак 486.600 долара, што је када се преведе у домаћу валуту, нешто мало мање од 840.000 КМ.