latinica  ћирилица
19/05/2016 |  11:59 | Аутор: СРНА

Влајки: Спријечити агресивну бошњакизацију Српске

Универзитетски професор Емил Влајки позвао је странке у Републици Српској да се уједине и супротставе бошњакизацији Српске, односно офанзиви извјесних снага у БиХ под диригентском палицом "међународне заједнице" којима је циљ политичко уништење српства и укидање српског карактера Републике Српске ради стварања од БиХ бошњачке државе.
Емил Влајки - Фото: СРНА
Емил ВлајкиФото: СРНА

Влајки указује и да ту причу крајње агресивно "гурају" екстремистичке антидејтонске снаге састављене од појединих фракција два друга, несрпска, конститутивна народа.

"Офанзива ове врсте је у пуном јеку. То, на примјер, показује небулозна изјава /бањалучког бискупа Фрање/ Комарице о Бањалуци као о хрватском Блајбургу, убацивање 200.000 нерезидентних Бошњака у Републику Српску насилном и изманипулисаном методологијом посљедњег пописа становништва, као и судска дођела војне имовине БиХ, дакле Бошњацима", навео је Влајки.

Влајки, који је и предсједник Партије економске и социјалне правде, напомиње да у политици ништа није случајно, па ни ови потези.

Партија економске и социјалне правде позива све странке у Републици Српској којима је стало до изворног Дејтона да, макар привремено, престану са међусобним свађама, да се уједине против назначене опасности, да формирају владу националног спаса и да се скупштинском резолуцијом супротставе бошњакизацији Републике Српске, као и снагама које стоје иза тога.

"Нереаговање на интензивни процес бошњакизације, који је у овом часу најважнији проблем у Републици Српској и важнији него сви остали проблеми заједно, ма са чије стране је равно националној издаји", сматра Влајки.