latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:28 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Приједор: Усвојен Извјештај о извршењу буџета (ВИДЕО)

Одборници Скупштине Града Приједора усвојили су Извјештај о извршењу буџета града за прошлу годину.
Скупштина града Приједора - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједораФото: РТРС

Потврђено је да су у оквиру прошлогодишњег буџета града, који је износио више од 33 милиона КМ, сви расходи извршени плански и без дуговања.

Усвајањем Извјештаја о извршењу буџета Града Приједора, одборници су се сагласили да је Приједор град стабилног буџета и свих извршених обавеза. Међутим, током разматрања расподјеле нераспоређеног суфицита, одборници СДС-а напустили су сједницу. Кажу, нису им омогућене реплике, чиме је прекршен пословник локалног парламента. 

Све буџетске обавезе у прошлој години потпуно су измирене према свим корисницима буџета и град Приједор нема никаквих дуговања, закључили су одборници локалног парламента. Приједор већ 12 година има стабилан буџет, а за локалну заједницу нема боље политике од политике стабилног буџета, која ће бити настављена и у наредном периоду, поручио је градоначелник Приједора Марко Павић.

- Ми у граду Приједору можемо бити задовољни с тиме да смо имали буџетски суфицит и да су све обавезе буџета са 31. 12. извршене и то како према буџетским корисницима, тако према свим Фондовима, али и према извођачима радова - рекао је Павић.

Током разматрања утрошка нераспоређеног суфицита за прошлу годину у висини од око милион и по марака, дошло је до неслагања међу одборницима, због чега је Клуб одборника СДС-а напустио сједницу. Тврде, предсједник Скупштине нарушио је пословник.

- Одузео је мени могућност, као шефу Клуба одборника СДС-а, да реплицирам господину градоначелнику на изнесене чињенице. Сматрамо да је прече да се 50.000 КМ одвоји за запослење него за Домове сеоске, што смо и предлагали - рекао је Здравко Торбица, шеф Клуба одборника СДС-а.

Пословник није прекршен, тврди секретар приједорске Скупштине Жељко Шкондрић. Каже, након закључене расправе више нема ни дискусије, ни реплика.

- Чланом 117. став 5 пословника Скупштине предвиђено је да уколико нема више пријављених за дискусију да предсједник Скупштине, односно лице које води скупштину закључи расправу - истиче Шкондрић.

У наставку сједнице градоначелник је рекао да ће ускоро бити организована јавна расправа о идејном рјешењу за ауто-пут Приједор-Бањалука.