latinica  ћирилица
26/05/2016 |  17:08 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Двоструки аршини СДС-а за Мектића и Жунића (ВИДЕО)

Драган Мектић затражио је од РАК-а да казни РТРС због пренесене изјаве да постоје индиције да је он поријеклом Хрват. То, како каже, сматра личним омаловажавањем чиме је дошло до повреде прописа Регулаторне агенције. Мектић и даље игнорише чињеницу да је он у Савјету министара изабран као српски представник.
Драган Мектић и Брано Жунић - Фото: илустрација
Драган Мектић и Брано ЖунићФото: илустрација

Истовремено, прњаворски СДС сазвао је конференцију за новинаре како би обзнанили да је предсједник општинског одбора ПДП-а, Брано Жунић – полухрват, да му је мајка Хрватица, те да је чинио ратне злочине у отаџбинском рату због чега, кажу, нарушава углед Савеза за промјене и треба бити смијењен. Поставља се питање да ли у СДС-у имају двоструке аршине или само желе да затрпају Регулаторну агенцију тужбама против РТРС-а? 

У пресуди суда у Штутгарту, која је у посједу СДС-а наведено је да је Брано Жунић као припадник ВРС уцјењивао породице ратних заробљеника смјештених у логорима у Прњавору и Добоју, тражећи од пет хиљада до десет хиљада марака како не би били мучени.

Жунић се бранио тиме да је полухрват и да се бојао претпостављених. СДС је документе објавио неколико дана након што је Жунић саопштио да неће подржати СДС-овог кандидата Синишу Гатарића за начелника, али у овој странци негирају да је то мотив.

Жунић није хтио да коментарише документе, наводећи да је то задирање у његов приватни живот. Тврди да је једини релевантан документ – изјава МУП-а да није кажњаван.

"Мотив је то што не подржавам Гатарића и што износим у јавност све афере које су се десиле у Прњавору", каже Жунић.

Жунић се нечасно понио према ратним заробљеницима, нарушио углед Војске Српске и тзв. Савеза за промјене, навели су у СДС-у. Жунићевог шефа, међутим, њихов позив да га смијени са мјеста предсједника Општинског одбора, није много узбудио.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истиче да су у питању локални анимозитети.

Задирање у приватни живот Драгана Мектића тако је постао државни проблем којим се бави РАК, задирање у приватни живот Бране Жунића, је како кажу у СДС, њихова морална обавеза.