latinica  ћирилица
29/06/2016 |  18:02 | Аутор: СРНА

Наставак суђења Радончићу 13.јула

У наставку суђење Фахрудину Радончићу, Бакиру Даутбашићу, Билсени Шахман и Зијаду Хаџијахићу, који се терете за ометање рада правосуђа, свједока Тужилаштва БиХ Азру Сарић данас је испитивала Мирна Делалић, бранилац Шахманове.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

Након суђења, које је и овога пута било затворено за јавност, Делалићева је рекла новинарима да није завршила саслушање Сарићеве и да ће оно бити настављено на сљедећем претресу који је заказан за 13. јул.

"Одбрана је извршила своју дужност и испитала свједока на све оне околности и чињенице које сматрамо релевантним, те смо указали на све контрадикторности у њеном свједочењу", рекла је Делалићева.

Шеф тима Радончићеве одбране Асим Црналић изјавио је да су прије десет дана поднијели приједлог Суду БиХ да се Радончићу, због његовог политичког положаја, укину мјере забране путовања и мјере повременог јављања у полицијску станицу.

Радончићу се, заједно са Бакиром Даутбашићем, Билсеном Шахман и Зијадом Хаџијахићем, суди пред Судом БиХ због удруживања ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Наставак суђења заказан је за 13. јул.