latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:15 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Шешељ: Више Срба је убијено у Сарајеву него муслимана у Сребреници

У Сребреници се током протеклог рата догодио злочин, али не и геноцид, и зато Србија не треба да попушта, изјавио је предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.
Војислав Шешељ - Фото: СРНА
Војислав ШешељФото: СРНА

Шешељ је истакао да је много више Срба убијено у Сарајеву него муслимана у Сребреници, у којој је, према процјенама, стријељано од 1.000 до 1.200 људи.

- Много је више убијено Срба у Сарајеву, више од 5.000, на разне начине него муслимана у Сребреници - рекао је Шешељ за ТВ Пинк коментаришући актуелна догађања у вези са порукама да премијер Србије Александар Вучић није добродошао у Сребреницу.

Шешељ је оцијенио да муслимански екстремисти прошлогодишњим нападом на Вучића у Поточарима нису имали намјеру да убију српског премијера, већ да га понизе, додавши да су постигли контраефекат.

Поводом хрватског кочења Србије на европском путу, Шешељ је рекао да није изненађен понашањем Хрватске, истичући да је та држава "инструмент у рукама великих сила".

Шешељ је оцијенио да је "антисрпска мржња смисао постојања Хрвата", који спроводе интересе западних сила.

О подизању ограде на хрватско-српској граници, Шешељ је рекао да Хрватска то ради да би узнемирила Србију, а не због наводног гомилања избјеглица којих, како је навео, нигдје нема.