latinica  ћирилица
23/07/2016 |  09:20 | Аутор: СРНА

Бањалука: Највише казни за непрописно паркирање

Комунална полиција града Бањалука извршила је у првој половини године 14.547 комунално-инспекцијских надзора и издала 1.929 прекршајних налога, од чега 1.602 због непрописног паркирања моторних возила, саопштено је из бањалучке Градске управе.
Казна за паркирање - Фото: РТРС
Казна за паркирањеФото: РТРС

Због противправног заузимања јавних површина издата су 142 прекршајна налога, 39 за прекорачење радног времена у угоститељским објектима, 25 за нарушавање кућног реда у стамбеним зградама, те осам за непрописно рекламирање.

Начелник Одјељења комуналне полиције Миленко Летић рекао је да је због неплаћања паркинга блокирано 2.808 возила, те да је током првих шест мјесеци донесено и 229 рјешења којима је наложено извршење мјера и радњи према субјектима контроле.

Летић каже да се у овом периоду највећи број контрола односио на надзоре над одлукама о комуналном реду и о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града.

Он истиче да су комунално-инспекцијски надзори вршени према утврђеном плану рада, као и по писаним и телефонским пријавама грађана.

Летић је истакао да ће комунална полиција настојати да, реализујући утврђене планове, доведе у потпуности у ред стања у свим областима за које је надлежна.