latinica  ћирилица
25/07/2016 |  09:09 ⇒ 09:26 | Аутор: РТС

Јапан: Четвородневни омаж Јадранки Стојаковић (ФОТО)

У јапанској престоници одржан је четвородневни омаж великој српској и југословенској кантауторки Јадранки Стојаковић, коју цијела бивша Југославија памти по хитовима "Све смо могли ми", "Што те нема" и "Има нека тајна веза".
Јапан: Омаж Јадранки Стојаковић - Фото: РТРС
Јапан: Омаж Јадранки СтојаковићФото: РТРС

У јапанској престоници Токију одржан је четвородневни омаж великој југословенској кантауторки Јадранки Стојаковић, која је раније ове године преминула након дуже и теже болести.

На приредби у Токију под називом Хвала, Јадранка, уз пригодне говоре о њеном стваралаштву, одржавани су концерти на којима су јапански музичари, који су сарађивали са Јадранком током њеног дугогодишњег боравка у тој земљи, изводили пјесме које су заједно с њом компоновали.

Јапан: Омаж Јадранки Стојаковић

Извођени су и јапански аранжмани хитова којима се Јадранка осамдесетих година прославила у СФРЈ, а публика је имала прилику и да ужива у изложби њених ликовних радова.

Свечаност у Токију планирана је тако да се поклопи са рођенданом наше велике умјетнице 24. јулом, а организовала ју је умјетничка кућа "П3 арт енд енвајормент", којој је Јадранка даровала своје радове на платну, и поштоваоци њене музике.

Јапан: Омаж Јадранки Стојаковић

Јадранка Стојаковић преминула је у 66. години живота 3. маја ове године у Бањалуци, гдје је борећи се с болешћу, радила и као уредница музичке редакције Радио-телевизије Републике Српске.