latinica  ћирилица
04/08/2016 |  19:34 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Олимпијски пламен други дан путује Ријом

Олимпијски пламен други дан путује Ријом, углавном кроз фавеле и плаже, а на крају ће стићи и до статуе Христа Спаситеља. Већ сутра ће бити на Маракани, гдје ће у један сат послије поноћи, бити одржана церемонија отварања Игара, када ће бити позната и добро чувана тајна, ко ће запалити Олипијски пламен током отварања игара.
Олимпијски пламен други дан путује Ријом (Фото: epa) -
Олимпијски пламен други дан путује Ријом (Фото: epa)

Привилегију и задатак да изведе британске спортисте на стазу, са националном заставом у руци имаће други тенисер свијета Енди Мареј, који је данас на званичном фотографисању показао да много боље барата рекетом него заставом.

Сви присустни лијепо су се насмијали док је Мареј неспретно руковао заставом испред очију принцезе Ане.

Иако Олимпијске игре нису званично отворене, почело је такмичење на женском фудбалском турниру и већ је оборен Олимпијски рекорд.

У историју се уписала Канађанка Џанин Беки која је постигла најбржи гол у историји Олипијских игра, а мрежу селекције Аустралије затресла је већ у 20. секунди меча, да би на крају Канађанке и славиле са 2:0.

Селекција која је уписала прву побједу на Олимпијским играма је Шведска, док су се са поразом суочиле девојке из Јужне Африке.

Шведска је побиједила са 1:0 голом Ниле Фишер у 75. минуту, пред неколико хиљада људи .

Олимпијски стадион касније је био попуњенији, у побједи домаће селекције Бразила против Кине са 3:0 у првом колу.