latinica  ћирилица
06/08/2016 |  15:30 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Ватерполисти Србије од -4 до ремија против Мађара

Ватерполисти Србије ремизирали су против Мађарске са 13:13 на старту такмичења у групи А на Олимпијским играма.

Олимпијски турнир за ватерполисте одмах на почетку понудио нам је највећи дерби између Србије и Мађрске. Након велике борбе утакмица је завршена без побједника 13:13. 

Од почетка утакмице могло се видјети да игра Србије није на очекиваном нивоу.Србија се мучила и у нападу и у одбрани ,а Мађари су од старта играли мотивисано и били у предности.

Након прве четвртине мађарска је имала два гола виша. Највећу предност Мађарска је имала почетком треће четвртине,плус четири,али то није било довољно да се побиједи европски и свјетски шампион.

Србија је полако стизала предност великог ривала,а коначних 13:13 поставио је Филип Филиповић 4 секунде прије краја утакмице.

Најефикаснији у српском тиму био је јунак меча Филиповић са четири гола,а по два су постигли Милош Ћук, Душко Пијетловић и Слободан Никић. Мађаре је предводио Норберт Хошњански са три гола, по два су постигли Денеш Варга и Мартон Вамош.

Србија ће у другом колу Групе А играти против Грчке, у понедјељак од 18 часова по средњоевропском времену.Мађари истог дана играју против Аустралије.