latinica  ћирилица
09/08/2016 |  22:19 ⇒ 22:28 | Аутор: БЕТА

Прлаиновић: Немамо више права на кикс

Андрија Прлаиновић рекао је да селекција Србије нема више право на грешку.
Андрија Прлаиновић - Фото: РТС
Андрија ПрлаиновићФото: РТС

Ватерполисте Србије очекује дуел против Бразила који је у прва кола остварио двије побједе.

"Наредној утакмици прилазимо с максималном концентрацијом и поштовањем према Бразилу. За нас је свака наредна утакмица јако битна, као да је четвртфинале. Немамо више права на 'кикс'. Потребне су нам побједе како бисмо стекли сигурност и добили самопоуздање", рекао је Прлаиновић новинарима у Рио де Жанеиру.

"Они су изузетно напредовали у претходном периоду. Домаћини су турнира, играју с огромном енергијом, растерећено, а и мотивисано, са великом жељом да се докажу. Имају тројицу натурализованих играча - Фелипеа Перонеа, Јосипа Врлића и Слободана Сора... Битно је да ми од почетка будемо мотивисани и спремни, да нас не изненаде на самом почетку. На овом турниру је јако тешко да се стигне нечија предност", рекао је Прлаиновић.

Утакмица трећег кола Групе А између Србије и Бразила играће се у ноћи између сриједе и четвртка од 00.30.

Србија послије двије утакмице у Групи А на Олимпијским играма још увијек не зна за побједу, пошто је у првом одиграла неријешено 13:13 с Мађарском, а потом и 9:9 с Грчком.

"То су била два најтежа ривала у групи, екипе које су кандидати за највиши пласман. Нисмо добро почели утакмице, доста смо се мучили, пропатили и у једној и другој. Буквално нам је три четвртине било потребни да се снађемо и да се адаптирамо на саму утакмицу. Теже смо се адаптирали на термин од 9.00 од наших противника, али смо на крају успјели да се вратимо, а чак будемо и близу побједе", рекао је он.