latinica  ћирилица
11/08/2016 |  09:00 ⇒ 10:43 | Аутор: Б92

Савић: Страшно, стање шока, али још можемо

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић каже да је пораз од Бразила "страшан", али да су шансе још добре за пласман у четвртфинале ОИ.
Ватерполисти Србије (Фото: oks.org.rs) -
Ватерполисти Србије (Фото: oks.org.rs)

"Ово је сигурно стање шока из ког треба што прије да изађемо. Није толико страшно, још можемо да се чупамо у групи, али сам сигуран да неке ствари морамо да поправимо. У суштини, јесте страшно, али ништа није готово", рекао је Савић новинарима послије утакмице

Србија је изгубила од домаћина Бразила са 6:5 и послије три кола Олимпијских игара у Рио де Жанеиру заузима претпосљедње мјесто у Групи А, са само два бода.

Савић је навео да је утакмица против Бразила била онаква како је то било и очекивано.

"Једноставно, ако резултатски гледамо ову утакмицу, она је дефинитивно изгубљена у нападу, иако смо имали катастрофалне индивидуалне грешке послије којих смо примали голове", казао је Савић.

Бранислав Митровић и Слободан Никић рекли су да репрезентацији не остаје ништа друго, осим да побиједи у преостале двије утакмице групне фазе Олимпијских игара.

"Окрећемо се Аустралији, да пробамо да је победимо, а онда и Јапан. И пре турнира смо говорили да ће бити изузетно тешко. То се и показује тако, не само у нашој групи, већ и у другој", рекао је Митровић новинарима послије утакмице са Бразилом у Рио де Жаниеру.

Србији ће за пласман у четвртфинале бити потребне побједе над Аустралијом и Јапаном. Митровић је казао да његова екипа није имала снаге за преокрет против Бразила.

"Добро смо почели, онакав какав смо и жељели. Послије тога смо стали, па се вратили. Али, када је било потребно, нисмо имали снаге да побиједимо", казао је Митровић.

Србија је пет минута прије краја губила 5:3, па је потом изједначила, али је изгубила пошто је пред крај примила погодак из петерца.

Слободан Никић је рекао да то његовој екипи није смјело да се деси.

"Када смо стигли резултат, примили смо гол који никада не смијемо да примимо. Шта да се ради, идемо даље да пробамо да побиједимо у преостале двије утакмице и да се пласирамо у четвртфинале", рекао је Никић.

Српски ватерполисти ће у суботу рано ујутро по средњоевропском времену (3.10) играти против Аустралије, а потом ће се два дана касније састати са Јапаном.