latinica  ћирилица
11/08/2016 |  15:35 | Аутор: Б92

Позеленио и ватерполо базен, а разлог је баналан (ФОТО)

Прије неколико дана из Рија нам је стигла слика зелене воде у базену на ком се одржавају скокови у воду, а иста ситуација је и са базеном за ватерполо.
Зелена вода у базенима у Рију - Фото: Getty Images
Зелена вода у базенима у РијуФото: Getty Images

Иако смо тако нешто могли да видимо и на нашим локалним базенима, када се у воду у одређеном временском периоду не сипају потребне хемикалије, мало је невјероватно да се такве ситуације догађају и на највећој свјетској смотри спорта.

Вјеровали или не – разлог је управо тај, организаторима у Рију нестало је споменуте хемикалије, што је потврдила Свјетска пливачка федерација.

"ФИНА може да потврди да је разлог необичне боје воде недостатак одређених хемикалија којима се вода одржава", наводи се у саопштењу ФИНА и додаје да је "вода тестирана и да је ПХ вриједност ван прописаних оквира, али да нема бојазни за здравље и безбједност спортиста".

"Бол се појави послије меча, а вјероватно ће нам бити и сузне очи наредних неколико сати, али није страшно. Није било толико лоше док смо били у води, али сада већ почиње баш да пече", рекао је центар ватерполо репрезентације Аустралије Ричи Кембел.