latinica  ћирилица
11/08/2016 |  17:24 | Аутор: Б92

Злата за Хрватску, Н. Зеланд, Њемице и Пољакиње

Веслачи из Хрватске, Пољске, Новог Зеланда и Њемачке освојили су златне медаље на Олимпијским играма.
Мартин и Валент Синковић - Фото: Getty Images
Мартин и Валент СинковићФото: Getty Images

Браћа Мартин и Валент Синковић освојили су друго злато у Рију за Хрватску, тријумфом у дубл скулу испред Литванаца и Норвежана.

У женкој конкуренцији су тријумфовале Пољакиње Магдалена Козловска-Фуларчик и Наталија Мадај испред Британки и Литванки.

Новозеланђани Ерик Мареј и Хејмиш Бонд су одбранили олимпијску титулу у дисцилини двојац без кормилара на 2.000 метара с временом 6:59,71 минута.

Мареј и Бонд су тако наставили доминацију која траје од 2009. године, када су почели заједно да веслају. Иза шестоструких првака свијета медаље су отишли Јужноафриканци Лоренс Британ и Шон Килинг, те Италијани Ђовани Абањале и Марко ди Констанцо.

У мушкој конкуренцији у дубл скулу Њемци Филип Венде, Лориц Шоф, Карл Шулц и Ханс Груне су извеслали 6:06,81 минута, сребро је освојила постава Аустралије Карстен Форстерлинг, Александар Белоногоф, Камерон Гилдрстон и Џејмс Мекре, а бронзу Естонци Андреј Јамса, Алар Раја, Тони Ендрексон и Каспар Тајмсо.

Код жена Њемице Ан Катрин Тијеле, Карина Баер, Јулија Лир и Лиза Шмидла су оствариле вријеме 6:49,39 минута, испред Холанђанки Шантал Ахтерберг, Никол Бекерс, Инге Јансен и Карлин Боу, те Пољакиња Марије Спрингвалд, Јоане Лешчинске, Агњешке Кобус и Монике Ћаћух.