latinica  ћирилица
11/08/2016 |  21:29 | Аутор: Б92

Гоцић: Шта год да буде, држаћемо се заједно

Капитен српских ватерполиста Живко Гоцић каже да нико није очекивао пораз од Бразила, али и то да његова репрезентација освоји само два бода у прва три меча.
Живко Гоцић - Фото: ТАНЈУГ
Живко ГоцићФото: ТАНЈУГ

- Нико ово није очекивао, ситуација је тешка, али није безизлазна. Не могу ништа паметно да кажем, осим да се концентришемо на посљедње двије утакмице, побиједимо и пласирамо се у четвртфинале, а онда тамо да видимо шта и како. Све је то јако далеко", рекао је Гоцић новинарима послије утакмице у Рио де Жаниеру.

Србија је изгубила од Бразила са 6:5 и послије три кола заузима претпосљедње мјесто у Групи А. Слиједе јој утакмице против Аустралије и Јапана.

Гоцић је казао да репрезентативци Србије праве себи несвојствене грешке.

"Не знам у чему је проблем. Вјероватно је и у психи. Правимо грешке које нам нису својствене. Има много несигурности, хоћемо да што прије реализујемо неке ситуације. Треба да будемо мирнији", казао је Гоцић.

Он је истакао да је атмосфера у екипи непромијењена и да ће увијек бити добра, без обзира на све.

"Све је у реду, ми се држимо, нема никаквих проблема и држаћемо се увијек, како год да буде. Проблем је у резултатима, у томе што не играмо добро, једноставно. Надам се да ћемо пребродити ово", навео је капитен.

Говорећи о дуелу са Бразилом, Гоцић је рекао да је Србија срљала у жељи да што прије преломи утакмицу, што је противник искористио.

Посебно је истакао голмана Бразила Слободана Сора, некадашњег саиграча из репрезентације Србије, који је одлично бранио.

"Играо је са нама толике године... У одлучујућим тренуцима смо имали неколико отворених шутева које је он зауставио и то нас је пореметило. И поред тога је требало боље да реагујемо", казао је Гоцић.

Према његовим ријечима, наредни ривал Аустралија је веома неугодан.

"Биће тешко, Аустралија је за нас јако неугодан ривал. Шта је, ту је. Ушли смо нежељено у овакву ситуацију, али знам да ова екипа има снаге да се издигне, надам се да хоће", рекао је Гоцић.

Утакмица између ватерполиста Србије и Аустралије играће се у суботу од 3.10 по средњоевропском времену.