latinica  ћирилица
15/08/2016 |  08:23 ⇒ 09:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Амерички пливачи под пријетњом оружјем опљачкани у Рију

Четворица америчких пливача, међу којима је и освајач златне олимпијске медаље Рајан Лохте, опљачкани су у Рију пошто су их пресрели наоружани нападачи који су им пријетили пиштољем.

Лохте је за тв мрежу НБЦ испричао да се прошле ноћи враћао у Олимпијско село са забаве француске делегације, заједно са још тројицом пливача, када су наоружани мушкарци који су имали полицијска обиљежја зауставили њихов такси.

Криминалци су од пливача тражили да им предају новац и друге вриједности и легну на земљу што је, Лохте, како каже, одбио, преноси Ројтерс.

"Момак је извукао пиштољ и ставио ми га на чело рекавши ми да легнем. Дигао сам руке увис. Узео нам је новац, новчаник, али ми је оставио мобилни телефон и кредитне картице", испричао је 32. годишњи Лохте.

Безбиједност је највећи проблем за организаторе Олимпијских игара у Бразилу који су ангажовали више од 80.000 војника и полицајаца на улицама Рија.

Међународни олимпијски комитет најприје је негирао да се пљачка догодила.

Међутим, Амерички олимпијски комитет је то потврдио, саопштивши да су сва четворица спортиста на сигурном и да "сарађују са властима овим поводом".