latinica  ћирилица
16/08/2016 |  18:40 ⇒ 22:50 | Аутор: Б92

Ватерполисти Србије са Италијом за финале

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара побједом над Шпанијом 10:7.

"Делфини" су темпирали форму у право вријеме, а за финале ће се борити са Италијом. Италија је у четвртфиналу без много муке побиједила Грчку са 12:7.

Изабраници Дејана Савића одиграли су најбољи меч од почетка турнира, нису испуштали предност од почетка до краја меча и заслужено се пласирали даље.

Србија је коначно добро одиграла добро прву четвртину на турниру и повела у трећем минуту послије јаког ударца са центра Филипа Филиповића. Само минут касније Шпанци су изједначили преко Мунариса. Предност тиму Дејана Савића вратио је Душан Мандић ударцем са дистанце.

Српски ватерполисти били су добро организовани у одбрани, а потом користе играча више, а свој други гол на мечу постиже Мандић за плус два - 3:1. Тим резултатом завршена је прва четвртина.

Услиједио је брз одговор Шпанаца са два поготка Молине, али потом сјајан гол Мандића са крила, којем су противници оставили довољно простора да се намјести и упути добар ударац – 5:3. Добром индивидуалном игром ватерполисти Србије повећавају предност голом Митровића са спољне позиције.

"Делфини" су успјешно заустављали нападе ривала, а то се одразило и на игру у нападу, па Алексић одводи свој тим на одмор са четири поена предности - 7:3.

Друго полувријеме боље је почела Шпанија и брзо смањила заостатак преко сјајног Молине и Мунариса - 7:5. Србија се, са друге стране, мучила у нападу и није постигла погодак у трећој четвртини.

Србија је имала први нападу посљедњој четвртини, Пијетловић је покушао, одбранио је шпански голман, али потом искључење за Шпанију, а Србија то користи голом Митровића, 8:5. Противник је искористио прву наредну прилику да поново смањи заостатак, гол је дао Сирањи, он је потом искључен, а казна стиже од Филиповића - 9:6.

Дуго није виђен гол, али Шпанија смањује заостатак преко Мингеља на искуључење Прлаиновића. Није искоришћен наредни напад, потом је искључен Алексић, али Србија се успјешно брани. Тачку на меч сјајним голом ставио је Мандић - 10:7.

Душан Мандић био је најбољи у тиму Србије са 4 гола, а по два су дали Филиповић и Митровић.