latinica  ћирилица
16/08/2016 |  20:11 ⇒ 20:14 | Аутор: Агенције

"Делфини": Најбољи меч на Играма

Српски ватерполисти сложни су у оцјени да су у утакмици против Шпаније одиграли најбољи меч на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али и да то није њихов максимум.
Ватерполо репрезентација Србије (Фото: oks.org.rs) -
Ватерполо репрезентација Србије (Фото: oks.org.rs)

- Први пут на Играма да смо конце држали у нашим рукама од почетка до краја и то је резултирало рутинском побједом. Утакмица је била веома, веома тешка, али најбитније је да смо у полуфиналу. Цијели меч смо играли с великом жељом и борбеношћу - рекао је капитен ватерполиста Живко Гоцић.

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара, пошто су данас у четвртфиналу победили Шпанију са 10:7.

- Драго ми је што смо издржали све њихове нападе, поготово када су се вратили у трећој четвртини с два брза гола. На крају смо меч рутински привели крају - додао је Гоцић.

Србија ће се у полуфиналу састати с бољим из дуела између Италије и Грчке.

- Који год противник да буде - биће тешко. Ми морамо да се спремимо за тај меч. Даћемо свој максимум и надам се пролазу даље - рекао је Гоцић.

Његов саиграч Сава Ранђеловић рекао је да нема времена за прославу побједе и да мора да се спреми за полуфинале.

- Драго ми је што смо од почетка до краја одиграли меч на истом нивоу. Драго ми што смо играли јако у одбрани, а и што смо добро почели меч, повели с 3:1 и то одржали до краја сусрета. Прорадила су оба поља, и одбрана и напад. Сада је битно да се одморимо и спремимо за наредни меч. Није пао терет са срца послије овог меча, јер ми идемо на златну медаљу, то сви знају - рекао је он.

Ватерполиста Милош Ћук је рекао да игра мора да се унаприједи до краја турнира.

- Најбитније против Шпаније је било да је одбрана функционисала. Почели смо да вјерујемо у своје блокове, који су нам дали чврстини. Овом побједом смо стекли сигурност за полуфинале. С друге стране морао је и напад да крене, јер до сада није био на највишем нивоу. Морамо игру још да унаприједимо - рекао је Ћук.

- Срећни смо што играмо на оваквом турниру, што смо у прилици да покажемо ко је и шта је Србија. Тренирамо цијели живот за ово и што каже Гоцић ко зна кад ћемо имати прилику поново. Ако наставимо овако да играмо, да држимо ниво од самог почетка, онда је све у нашим рукама. Најљепши осјећај је то, пробили смо баријеру, обећали смо да ћемо се борити за медаљу и ту смо. Бићемо још фанатичнији - изјавио је Филип Филиповић.

Стријелац четири гола против Шпанаца Душан Мандић истакао је да је коначно виђена права Србија.

- Отворили смо утакмицу на прави начин, имали већу агресивност, жељу, видјело се да вјерујемо једни у друге. То је било и кад је Шпанија смањила. Ово је сада прави турнир и идемо даље - рекао је Мандић.

Андрија Прлаиновић најавио је још бољу партију полуфиналу, против побједника меча између Грчке и Италије.

- Најбоље до сада. Одбрана мирна, сконцентрисана, омогућили смо сигурност Митровићу. Зауставили смо Еченикеа, Еспањола, све осим Молине. Распуцала се десна страна, ни лијева није била лоша, осим мене (смијех). Имамо игру позади и то је основ за напад. У Лондону смо овакву утакмицу одиграли најслабије, а сада најбоље. Бићемо још бољи у полуфиналу - поручио је Прлаиновић.

Ватерполисти су честитали Давору Штефанеку на првој освојеној медаљи за Србију на Играма у Рију, као и кошаркашицама на пласману у полуфинале.