latinica  ћирилица
22/08/2016 |  20:40 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

Савановић: Тужбе радника довеле Жељезнице у тешку ситуацију

Влада Српске усвојила је Извјештај о пословању Жељезница Републике Српске за 2015. годину, коју је то предузеће завршило губитком од 25 милиона марака.
Гост Дневника +: Драган Савановић, директор ЖРС - Фото: РТРС
Гост Дневника +: Драган Савановић, директор ЖРСФото: РТРС

Због пристиглих кредита, смањених грантова и повећања издатака, управа Жељезница одлучила се на умањење накнаде топлог оброка, са 185 на 112 марака. Са тим је сагласно 64 одсто радника, каже за РТРС генерални директор Жељезница Драган Савановић.

Међутим, тврди да су у овом предузећу синдикалне вође наговориле раднике да туже предузеће. Првостепене пресуде ишле су у корист Жељезница, али је Врховни суд одлучио другачије. 

"Такође смо прошли на Окружном суду, те су пресуде првостепеног суда потврђене, међутим десио се преокрет када су синдикати ангажовали адвокатске канцеларије, када су направили тужбе односно жалбе и тражили ревизију на Врховном суду. Врховни суд је преиначио пресуде, поништио пресуде претходних судова и једноставно досудио и разлику топлих оброка и регресе, наравно досудио онда и судске трошкове, адвокатске трошкове и затезне камате, што неминовно води предузеће у врло тешку ситуацију", рекао је Савановић.

КОМПЛЕТНУ ЕМИСИЈУ ДНЕВНИК + МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ