latinica  ћирилица
24/08/2016 |  20:01 ⇒ 20:24 | Аутор: Агенције

Успјех филма Саше Карановића из Бањалуке у Сарајеву

Филм "Ој, Крајино", ауторско дјело Саше Карановића студента филмске режије на Академији умјетности у Бањалуци проглашен је за најбољи студентски филм на Сарајево филм фестивалу.
Саша Карановић - Фото: РТРС
Саша КарановићФото: РТРС

Чланови жирија који је одлучио о награди били су глумица Алена Џебо, продуцент Алем Бабић, те директор фотографије Антони Ћорић.

Радња филма прати Јована, доброг човјека и радника, који је као и сваки добар човјек израбљиван. Након петнаест година непријављеног рада у фабрици дошао је и дан када ће Јован добити стални уговор, пуну плату, пензионо и здравствено осигурање. Колеге су срећне због њега.

Жена и син су му направили свечан дочек. Када се тог јутра у фабрици појави нови радни колега Тодор, Јован зна да ће то ипак бити дан ко и сваки други. Ликове у овом филму тумаче бањалучки глумци Љубиша Савановић, Борис Шавија и  Ана Анђелић.

Из филма "Ој, Крајино" (фото: РТРС)

Иначе, студентски програм Фестивала постао је најважнија платформа за промоцију студентских филмова Академија у Сарајеву, Бањалуци и те на тај начин отвара могућности за професионална познанства и будуће сарадње.