latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп оптужио Обаму да умањује пријетњу од ИД

Предизборни тим кандидата Републиканске партије за предсЈедника САД Доналда Трампа оптужио је Бијелу кућу да минимизује пријетњу коју представља такозвана ИД и допушта пораст опасности под демократским предсједником Бараком Обамом.
Доналд Трамп - Фото: Getty Images
Доналд ТрампФото: Getty Images

"Умањивањем пријетње којој је Обамина администрација дозволила да се материјализује пред њеним очима сви смо доведени у ризичну ситуацију и то је још један подсјетник да нам је потребно ново лидерство у борби против радикалног исламистичког тероризма", навео је Трампов портпарол Џејсон Милер у саопштењу.

Ово саопштење је услиједило након викенда у којем је бомба одјекнула у њујоршком кварту Челси, при чему је рањено 29 људи, а у близини пронађено још једно експлозивно средство.

До шест експлозивних средстава пронађено је такође у близини града Елизабет у савезној држави Њу Џерси, а експлодирала је и бомба на обали Њу Џерсија уочи почетка хуманитарне трке.

Си-Би-Ес њуз је данас објавио да би 28-годишњи Ахмад Рахами, за којим њујоршка полиција трага због бомбашких напада експлозије која се десила у суботу увече у кварту Челси на Менхетну, могао да буде дио терористичке ћелије и да га сматрају изузетно опасним.

За натурализованим Американцем авганистанског поријекла полиција трага и због бомби постављених код Елизабета.