latinica  ћирилица
24/09/2016 |  16:36 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Предсједник Додик посјетио Фочу (ВИДЕО)

Изградња водовода и канализације, моста на Дрини, зграде Богословског факултета и студентског дома, реконструкција Универзитетске болнице Фоча, само су нека од вишемилионских улагањам које општина Фоча спроводи уз подршку Владе Републике Српске.
Милорад Додик у Фочи - Фото: РТРС
Милорад Додик у ФочиФото: РТРС

Медаљу Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ декан Дарко Ђого уручио је предсједнику Српске Милораду Додику за подршку коју је дао да би ова трећа високошколска установа Српске православне цркве добила адекватну зграду за рад. У ово модерно опремљено здање уложено је три милиона марака, без подршке инстутуција Српске неће остати ни остали пројекти, истакао је Додик.

"У увјерењу да ћемо наставити да помажемо Фочи, а са оним што радимо на реконструкцији моста и са неким другим плановима које имамо, сигурни смо смо да смо обиљежили протекло вријеме у овом граду", рекао је Додик.

Уз подршку Владе Српске кроз разне развојно-инвестиционе програме у које је највише уложила Влада, у Фочи истичу да су успјели да уложе око 30 милиона марака. За начелника општине Радисава Машића то је и разлог што је буџетско пословање стабилизовано.

"Нама је, захваљујући таквој политици, остало више простора да вратимо дугове које смо затекли и да финансирамо социјалне категорије и све оно што је буџетом планирано", додао је Машић.

У Универзитетској болници Фоча у току је прва фаза увођења енергетске ефикасности за шта је обезбијеђено 2.900.000 марака, док ће за другу фазу бити издвојено 4.000.000 марака.

Ова средства ће практично болницу учинити ново мод 1958.године нова врата прозори гријање а стиже и нова опрма сљедећи мјесец.

Више од седам милиона марака уложено је у изградњу и опремање дома за смјештај студената богословског и медицинског факултета. За сљедећу седмицу најављено је усељење.

У овој општини задовољни су и како се спроводи изградња водовода и канализације, у шта ће у три фазе бити утрошено двадесет милиона марака. 

Ове инвестиције су само дио од онога што планирамо да уложимо у Фочу која је прошлу годину успјела да заврши са суфицитом у општинској каси и без дуговања – речено је у сусрету предсједника Републике Српске Милорада Додика са руководством општине Фоча.