latinica  ћирилица
24/09/2016 |  17:39 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Београд: Покрети "Образ" и "Наши" позвали грађане да изађу на референдум (ВИДЕО)

Покрет “Образ” и Српски народни покрет “Наши” позвали су вечерас на скупу под називом “Србија за Српску” који је одржан на Тргу Републике у Београду све патриоте да подрже референдум и изађу сутра на гласачка мјеста у што већем броју.
Београд: Подршка грађанима Српске за референдум - Фото: РТРС
Београд: Подршка грађанима Српске за референдумФото: РТРС

"Образ” и “Наши” указали су да ће сутра, када се гласа о референдуму, сва пажња домаће и свјетске јавости бити усмјерена ка изражавању воље српског народа у Републици Српској. Са скупа је послата порука јединства српског народа с обје стране Дрине.

“Потребно је да се сложно одупремо свим спољашњеим притисцима и покушајима да се уруше тековине ослободилачког рата. Оно што такође желимо да нагласимо јесте да су Срби у Србији свим срцем уз браћу у Републици С.рпској. Јако је важно да грађани Српске сутра изађу и гласају на референдуму”, поручио је Младен Обрадовић, предсједник покрета “Образ”.

И предсједник Српског народног покрета “Наши” Иван Ивановић позвао је све грађане Републике Српске који имају право да масовно изађу на гласање и да дају подршку јер је ово, како је истакао, гласање за опстанак Републике Српске.

Овим скупом “Образ" и “Наши” показали су да је Србима у Србији стало до очувања Републике Српске.

Гласање на референдму о Дану Републике Српске у Србији биће организовано од 7 до 19 часова на пет гласачких мјеста у Србији: Београду, Новом Саду, Зрењанину, Суботици и Панчеву. Гласачко право моћи ће да остваре лица која дођу да гласају и покажу важеће документе издате у Републици Српској.