latinica  ћирилица
27/09/2016 |  08:32 | Аутор: РТРС

Наставак техничког дијалога Београда и Приштине

У Бриселу ће данас бити настављена овонедјељна рунда техничког дијалога Београда и Приштине, а у Канцеларији за КиМ за Тањуг су потврдили да се првог дана разговарало о имовини Телекома у покрајини и најавили да се разговори на исту тему настављају.
Брисел (архива) -
Брисел (архива)

Предвиђено је да ова рунда техничког дијалога траје до четвртака, а да тема разговора буде примјена споразума о телекомуникацијима.

Портпаролка Европске комсије Маја Коцијанчић изјавила је Тањугу да ЕУ жели договор у области телекомуникација, али да се на томе још ради.

"Ми желимо да се договор постигне ове недјеље, али рад се наставља", поручила је Коцијанчић у изјави Тањугу у Бриселу.

У оквиру споразума о телекомуникацијама делегације Београда и Приштине уз посредовање ЕУ разговарају о имовини Телекома Србије на Косову, оснивању ћерке-компаније Телекома на КиМ, обезбеђивању лиценци за фиксну и мобилну телефонију, додељивању позивног броја + 383 за Косово, као и о безбједности грађања због евентуалног пресретања позива.

Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, а Приштине министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири.

У делегацији Београда, осим представника Канцеларије за КиМ и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, су и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, компаније "Телеком" и Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге.