latinica  ћирилица
05/10/2016 |  16:25 ⇒ 06/10/2016 | 09:10 | Аутор: РТРС

Додик: Опозиција у Српској на изборима платила цијену рада на нивоу БиХ (ВИДЕО)

Опозиција у Републици Српској је односом према референдуму о Дану Републике и изборним поразом, делегитимисала своје представљање на нивоу БиХ – изјавио је предсједник Републике и СНСД-а Милорад Додик, за наш Телеринг.
Додик у Телерингу - Фото: РТРС
Додик у ТелерингуФото: РТРС

Референдум о Дану Републике био је озбиљан одговор Републике Српске на све изазове с којим се у посљедње вријеме сусреће, каже предсједник Додик. "Својим односом према референдуму , а потоми изборним резултатом опозиција у Српској је себе делегитимисала у представљању на нивоу БиХ. Радила је на штету РС и зато је на овим изборима платила цијену", каже Додик.

- Ја сам народу од 2014 говорио да су Босић и они пробосанци да су тамо их на факултетима поздрављали као нове пробосанске политичке снаге , народ ми тад није вјеровао. Сада је народ видио, народ мора да види неће да слуша, сад је видио ове двије године шта су урадили још да Иванић није почео из прагматичних разлога себе да поправља још би драматичнији и лошији резултат био, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Додик поручио је да ће увијек радити искључиво у интересу Српске, без обзира на све притиске које има.

- Ја сам пристао да будем предсједник овог народа и овај народ мени даје подршку нећу да га нико понижава овај народ ни РС, ако сам ја изабран без обзира какав сам да ли сам највећи глупак на овом Балкану ја сам ту и има да буде поштовано оно што каже РС, истакао је Додик.

Лидер највеће странке у Српској истиче да је СНСД у константној кампањи за напредак цијеле Републике Српске. Каже да је веома тешко бити на власти десет година, али и да је веома фрустрирајуће бити 10 година у опозицији.

Погледајте прилог из Дневника:

- Нисмо никада одустали, стали уморили се ми морамо да капитализујемо овај озбиљан резултат вратимо повјерење народу које нам је дао кроз стабилност коју осигуравамо и ми тачно знамо оно што смо радили наставићемо и покушати да будемо бољи, нагласио је Додик.

Очито је да опозиција у Српској не познаје политику, каже Додик. Тиме је улога СНСД-а још већа. Заштитити интересе Срба у БиХ и не дозволити да их ико понижава, то је политика од које се не одустаје. 

Разговор са предсједником Српске у емисији "Телеринг", прилог из емисије Српска Данас.