latinica  ћирилица
21/10/2016 |  11:32 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

ЦЈБ Бијељина: Број кривичних дјела смањен за 10 одсто

Број кривичних дјела на подручју које оперативно покрива Центар јавне безједности Бијељина мањи је за 10 одсто у периоду јануар-септембар ове године у односу на исти период лани, рекао је данас начелник ЦЈБ Жарко Ћосић.
ЦЈБ Бијељина - Фото: РТРС
ЦЈБ БијељинаФото: РТРС

Ћосић је оцијенио да су припадници ЦЈБ у овом периоду успјешно одговорили на све безбједносне изазове.

На конференцији за новинаре Ћосић је са сарадницима изнио резултате рада ЦЈБ Бијељина за период од почетка године до краја септембра у којем је на овом подручју почињено 1.179 кривичних дјела.

Надлежним тужилаштвима поднесени су извјештаји против 974 лица, од којих је 249 повратника у вршењу кривичних дјела и 62 малољетника, док је коефицијент расвијетљености дјела 74 одсто.

Ћосић је рекао да је након формирања ЦЈБ Зворник у Бијељини направљена нова територијална организација у којој је подручје града подијељено на двије полицијске станице, уз полицијске станице у Јањи, Угљевику и Лопарама, а ЦЈБ Бијељина у свом саставу има и Станицу за безбједност саобраћаја и Јединицу за подршку.

Он је најавио да ће услиједити и нове територијалне промјене у којима ће садашње ЦЈБ замијенити полицијске управе, као у земљама окружења, што ће додатно омогућити бржи и квалитетнији рад полиције.

Извор: СРНА