latinica  ћирилица
25/10/2016 |  16:06 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Пронађена дјеца нестала у Петрову

Дванаестогодишњаци Стефан Рајчић и Милица Милојевић, чији је нестанак пријављен јутрос, пронађени су живи и здрави око 15.30 часова у шуми, у засеоку Брђани.
Милица Миливојевић и Стефан Рајчић - Фото: РТРС
Милица Миливојевић и Стефан РајчићФото: РТРС

У потрагу су били укључени припадници Полицијске станице Петрово, Јединице за подршку са псом трагачем, Цивилна заштита, мјештани и Добровољна ватрогасна јединица Петрово. 

Миличина мајка Сњежана и Стефанов отац Горан доживјели су, кажу, најтежи дан у животу.

- Никад у животу нисам ово доживјела. Хвала полицији и инспекторима што су их нашли, што су живи и здрави - каже Сњежана.

Стефановом оцу Горану и даље није јасно зашто је дјечак отишао од куће.

- Није ми никако јасно зашто је отишао, досад то није радио никада. Оде, дође до 9 сати, али јуче када је отишао није га било до вечерас - каже Горан.

Дјеца, која својом одлуком да накратко напусте родитељску кућу, нису свјесна бриге коју су нанијела родитељима, али и другим становницима општине Петрово.

- Имао сам жељу да пробам како је и отишао сам - каже Стефан. Милица додаје да је хтјела да "види какав је живот у шуми".

Током потраге, полиција је била блокирала све путне правце за које се претпостављало да би се дјеца њима могла кретати. Након што су пронађена, дјеца су превезена у полицијску станицу у Петрову, гдје су саслушана у присуству родитеља и социјалног радника. 

Отац Стефана Рајчића пријавио је јутрос да се дијете удаљило од куће јуче послијеподне, а касније је утврђено да се удаљила и дјевојчица Милица Милојевић.