latinica  ћирилица
26/10/2016 |  12:37 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Хју Лури добио звијезду на Булевару славних

Глумац Хју Лури, најпознатији по улози ексцентричног доктора Хауса у истоименој серији, добио је своју звијезду на Булевару славних У Холивуду.
Хју Лури (фото:twitter.com) -
Хју Лури (фото:twitter.com)

Познат по својој скромности, Хју је стајао мирно док је примао похвале, али и шаљиве увреде од колеге глумца Стивена Фреја.

- Свијет је неправедан и признаћу како сам обичан 57-годишњак који је сасвим случајно проживио живот испуњен невјероватном срећом да понекад очекујем да ми клавир падне на главу како би се постигао божанствени баланс" - рекао је Хју.

Он је искористио прилику да захвали Америци на изумима попут фармерки, мартинија и пице, те да упути ријеч-двије Миту Ромнију.

- Волим мартини углавном због тога што га је Франк Синатра пио. Не носим фармерке, углавном због тога што их је Мит Ромни носио - нашалио се Лури.

Он је двоструки добитник Златног глобуса за улогу у серији "Хаус", а за награду Еми је номинован чак седам пута, али никада је није освојио.

Лури је својевремено био и најплаћенији телевизијски глумац. Отац је троје дјеце, продуцент и режисер, написао је роман и има каријеру као џез и блуз музичар.

Лури и Фреј сарађују дуго година, а заједно су глумили у култној "Црној гуји".

Извор: Агенције