latinica  ћирилица
26/10/2016 |  18:38 | Аутор: РТРС

СП: Одбојкаши Србије у групи са Хрватском

Репрезентација Србије играће у Групи Е са селекцијама Хрватске, Бјелорусије, Данске, Швајцарске и Норвешке у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. године.
Одбојка - Фото: илустрација
ОдбојкаФото: илустрација

Како је саопштила Европска одбојкашка унија, домаћин групе Е биће Хрватска, а квалификационе утакмице играће се од 23. до 28. маја наредне године.

У Групи А налазе се Француска, Њемачка, Турска, Украјина, Азербејџан и Исланд, док су у Групу Б смјештени Холандија, Словачка, Грчка, Аустрија, Луксембург и Молдавија.

Словенија ће бити домаћин Групе Ц, а такмичиће се са репрезентацјама Белгије, Португала, Летоније, Израела и Грузије.

У групи Д су Естонија, Русија, Црна Гора, Румунија, Мађарска и Косово, а у Групи Ф Чешка, Финска, Шпанија, Шведска, Кипар и Сјеверна Ирска.

На свјетском првенству у Италији и Бугарској играће 10 селекција из Европе. Поред организатора, Италије и Бугарске, пласман је изборила и Пољска, свјетски првак, док ће се из квалификација пласирати седам селекција.

Квалификациони турнири ће се играти по једноструком бод систему, а побједници шест група ће изборити пласман на Свјетско првенство, док ће шест другопласираних селекција изборити пласман у трећу рунду квалификација.

Трећа рунда квалификација ће се одиграти од 15. до 20. августа 2017, а само првопласирана репрезентација ће остварити пласман на СП.

Извор: Б92