latinica  ћирилица
26/11/2016 |  08:16 ⇒ 08:50 | Аутор: РТРС

Претежно суви коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима, док на планинским превојима и дуж ријечних токова јутарња магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Ради извођења минерских радова на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, од 14.00 до 14.30 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја.

Са циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар", успостављен је посебан режим саобраћања код петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, дионица регионалног пута Горња Вијака 2-Разбој, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила. Планирано је да радови трају до 31. децембра.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

У току су радови на пројекту "Реконструкција градског водоводног система Козарска Дубица-фаза Два" на магистралном путу М-14, дионица Костајница-Козарска Дубица 1. Предвиђено је да радови трају до 30. новембра.

Због деминирања терена на магистралном путу М-18, дионица Тузла-Угљевик /Бањ Брдо/ долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова.

На регионалном путу Котор Варош-Митровићи, због реконструкције и санације градске водоводне мреже, измијењен је режим саобраћања возила, а радови ће трајати до 31. децембра.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, саобраћање је забрањено за сва возила тежа од 16 тона.

У ФБиХ јутрос се саобраћа по влажном, односно мокром коловозу. Повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке, а магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове.

Посебну пажњу возачи би требало да обрате на дионицу ауто-пута А-1, Сарајево-Зеница, као и дионице магистралних путева М-17, Зеница-Добој, М-17, Коњиц-Јабланица, М-20, Горажде-Фоча, М-16 Бугојно-Јајце-Бања Лука и М-5, Травник-Доњи Вакуф.

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања радови на територији Хрватске и даље трају, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: Срна