latinica  ћирилица
26/11/2016 |  16:15 | Аутор: РТРС

Актив жена СП: Веће учешће жена у политици

Жене нису довољно заступљене у политици, али сваке године јавност схвата да би више требало да учествују у друштвеним токовима, што својим примјером показује Актив жена Социјалистичке партије, рекла је предсједник Актива Милка Гламочић.
Социјалистичка партија -
Социјалистичка партија

Она је подсјетила да је 2012. године на локалним изборима СП имала само једну жену као кандидата која је освојила одборнички мандат, док је ове године њих 14 у скупштинским клупама.

- Ово је резултат тимског рада Актива жена СП, континуираних политичких едукација и других активности - рекла је Гламочићева на сједници Актива жена СП-а у Требињу и додала да ће Актив у наредном периоду усвојити оперативни план за 2017. годину и радити много снажније како би ојачао активе у градским и мјесним одборима.

Она је истакла да је приоритет рада Актива жена СП јачање породице као основне ћелије душтва, те борба против насиља над женама.

Гламочићева је изразила наду да ће на сљедећим изборима жене из СП-а добити још већи број одборничких и посланичких мандата.

Усвојен је извјештај о раду Актива за ову годину, извјештај о раду Актива жена на локалним изборима и приједлог плана и програма рада Актива за наредну годину.

Сједници је присуствовао и предсједник Градског одбора СП-а Требиње Рајко Ћапин.

Извор: СРНА