latinica  ћирилица
28/11/2016 |  11:05 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Наступило захлађење, мраз у наредним данима

У Републици Српској од данас наступа захлађење, а у наредним данима биће и мраза.
Вријеме, зима - Фото: РТРС
Вријеме, зимаФото: РТРС

Данас је наступио пад температуре у односу на претходни период, са слабом кишом понегдје и слабим снијегом на планинама.

Током дана очекује се престанак падавина, а поподне ће углавном бити суво вријеме уз постепено разведравање.

Суво и хладно вријеме преовладаваће у Српској и у наредна два дана, уз повремено јак вјетар, нарочито у Херцеговини, гдје ће бура повремено имати и олујне ударе и због тога је за ту регију издато жуто упозорење.

У свим крајевима сутра ујутро углавном ће бити мраза уз температуру ваздуха од минус пет до минус два степена Целзијусова, а максимална дневна биће само пар степени изнад нуле.

У сриједу ујутро, 30. новембра, биће мраза и мало хладније него дан раније, са јутарњом температуром ваздуха од минус седам до минус два степена, у вишим предјелима око минус 10, а током дана сунчано и хладно са максималном температуром до пет степени Целзијусових. На југу ће бити нешто топлије.

Мраза ће бити и у четвртак ујутро, 1. децембра, а током дана се очекује благи раст температуре ваздуха која ће током четвртка и петка, 2. децембра, бити до девет степени Целзијусових.

У четвртак поподне, као и у петак може се очекивати мало падавина понегдје у источним предјелима Српске.

Нове падавине се највероватније могу очекивати у суботу, 3. децембра, с тим, да од захлађења зависи да ли ће то бити кишне падавине или снијег.

Извор: СРНА