latinica  ћирилица
28/11/2016 |  12:10 | Аутор: РТРС

Украјина би могла изгубити организацију Еуросонга?

Украјина би могла да остане без права да у наредној години организује такмичење за најбољу пјесму „Евровизије“ због кашњења са организацијом фестивала, саопштио је портал ТСН позивајући се на генералног директора Украјинске националне радио-телевизије Александра Харебина.
Џамала, представница Украјине побједница Евровизије - Фото: AP
Џамала, представница Украјине побједница ЕвровизијеФото: AP

Према његовим ријечима, почетком октобра је Европска радиодифузна унија (ЕРУ), која је власник бренда „Евровизија“, показала Украјини „црвени картон“ због кршења правила организације.

Међутим, како је рекао, Украјина не касни превише у организацији такмичења. Коначна одлука ће бити донесена 8. децембра на засједању ЕРУ.

Портал подсјећа и да је прије мјесец дана Зураб Аласанија поднио оставку на мјесто генералног директора Украјинске националне радио-телевизије због великих проблема са буџетом, будући да није било довољно финансија да се обезбиједи успјешна организација тог такмичења.

Украјина је право на организацију „Евровизије“ добила након што је пјевачица Џамала побиједила на претходном такмичењу које је одржано 14. маја у Стокхолму.

Извор: Спутњик