latinica  ћирилица
10/05/2024 |  09:08 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

Позоришни фестивал "Кустендорф" од 17. до 19. маја на Мећавнику

Позоришни фестивал "Кустендорф" под мотом "Има ли живота прије смрти" биће одржан на Мећавнику од петка до недјеље, 17. до 19. маја, а чиниће га такмичарски и ревијални програм.
Кустендорф, Мећавник - Фото: РТРС
Кустендорф, МећавникФото: РТРС

У оквиру такмичарског програма, у суботу, 18. маја, представиће се студенти Академије уметности из Новог Сада представама "Скакавци" Биљане Србљановић и "Кротка" Фјодора Мухајловича Достојевског.

Истог дана студенти Академије уметности из Београда извешће представу "Животињска фарма" Џорџа Орвела.

У недјељу, 19. маја, наступиће студенти Факултета драмских уметности из Београда са представом "11 поткошуља" и студенти бањалучке Академије умјетности са представом "Ћелава пјевачица" Ежена Јонеска.

Фестивал ће имати и богат ревијални програм, у оквиру кога ће бити одигране четири представе, а наступиће Народно позориште из Сомбора, Народно позориште Суботице и Државни театар младих Бријанцев из Санкт Петербурга.

О наградама ће одлучивати трочлани жири који чине глумица Вања Ејдус, режисерка Јана Маричић и драмски писац Ђорђе Косић, преноси портал "Искра".

Уручење награда и свечано затварање Фестивала планирано је за 22.00 часа у недјељу, 19. маја, а потом ће од 23.00 часа почети концерт Дуде Буржујке и "Хаику за данас".

Позоришном "Кустендорфу" присуствоваће студенти драмских умјетности из Србије, Републике Српске и Русије, а улаз је отворен и за остале посјетиоце.

Фестивал се одржава у организацији "Раста интернационал" под покровитељством Емира Кустурице и спонзорством компаније "Трансфера".