latinica  ћирилица
28/11/2016 |  16:16 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Опет договорено да власт у ФБиХ профункционише

Лидери владајућих странака у ФБиХ рекли су након данашњег састанка да политички представници на нивоу ФБиХ морају ставити на дневни ред Владе и Парламента све оно што је нужно од реформи.
Лидери владајућих странака у Федерацији БиХ - Фото: klix.ba
Лидери владајућих странака у Федерацији БиХФото: klix.ba

"Вјерујем да ћемо то моћи урадити до краја године почевши од буџета, пакета реформских активности којих има близу 35 па до оних рјешења попут закона о шумама, ветеранима и играма на срећу", рекао је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Уз то су разговарали о стварима које оптерећују коалицију и договорено је да се покрене инвестицијски замах и да се склоне баријере како би се у БиХ позвали инвеститори.

"Ја не видим ниједан разлог зашто не би у пет или шест мјесеци, када је ријеч о инфраструктури, ФБиХ била једно велико градилиште", рекао је он.

Рекао је да коалиција има јасан и усаглашен став који се треба пренијети сарадницима да би се могле очекивати сједнице органа власти у ФБиХ и да је потребно јачати повјерење унутар коалиције.

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић рекао је да састанци са Човићем и Изетбеговићем нису тешки и драматични.

Новинарима се обратио и предсједник СДА Бакир Изетбеговић који је казао како на данашњем састанку није било говора о Стоцу, али да СДА сматра како је ЦИК узео себи за право да ради оно што треба да раде суд и гласачи, односно да је узео себи за право да бира начелника.

Изетбеговић је на питање о проблемима унутар странке у Сребреници рекао да се такве ствари дешавају и да ће се рјешавати.

Што се тиче коалиције с СББ-ом, он је истакао да му се не свиђа термин "коалиција из нужде" и да генерално односи СДА и СББ-а нису лоши.

Извор: Кликс