latinica  ћирилица
28/11/2016 |  21:08 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

Народне: Иванић напушта Савез за промјене?

Почасни предсједник ПДП Младен Иванић већ неколико мјесеци показује спремност за сарадњу са СНСД-ом на свим нивоима, сазнају Народне новине.
Народне - Иванић напушта "Савез за промјене" - Фото: РТРС
Народне - Иванић напушта "Савез за промјене"Фото: РТРС

Због погубне политике Савеза за промјене, на коју све мање може утицати, Иванић би се најрадије извукао из политичког блока који му је омогућио да постане члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и придружио се партијама које подржавају предсједника Српске Милорада Додика.

Иванић је свјестан да је Савез за промјене састављен преко "штапа и канапа", да нема свој политички програм и да су борба за фотеље и обећања међународних представника да ће им помоћи да дођу на власт, једино што их држи на окупу.

- Ако је судити по Иванићу, ПДП је спреман да позиције које припадају СДС-у у Савјету министара, попуне кадрови СНСД - каже извор Народних, близак Иванићу.

Он додаје да би у том случају посланици ПДП у Народној скупштини Републике Српске, подржали Владу Српске и заузврат би тражили само једно министарско мјесто.

- На локалном нивоу би свако добио онолико власти сразмјерно партиципацији у општинском парламенту - додао је извор.

У позадини свега је, сазнају Народне, припрема за изборе 2018. године, па би Иванић већ сада желио да себи обезбиједи функцију у Републици Српској.

- Већ ми је досадило у Сарајеву и не бих се више кандидовао за члана Предсједништва из Републике Српске - повјерио се недавно Иванић својим пријатељима.

Упућени тврде да се Иванић плаши да ће се за српског члана Предсједништва кандидовати Милорад Додик, тако да у дуелу са њим не би имао шансе за побједу.

У СНСД-у су раније рекли да у овом изборном мандату не желе улазити у власт на нивоу БиХ.

Извор: Народне новине