latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:54 ⇒ 10:00 | Аутор: РТРС

Дрљача: Приоритет - привредне активности

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изјавио је да ће приоритет у раду локалне власти бити развој привреде.
Мирослав Дрљача - Фото: СРНА
Мирослав ДрљачаФото: СРНА

- Протеклих дана успоставио сам контакт са директором Привредног препорода, предузећа које има концесију за рудник Љешљани, и током разговора исказано је интересовање да се настави сарадња са општином Нови Град, а најављене су нове активности у вези са отварањем рудника које ће бити представљене на састанку који ћемо ускоро организовати - рекао је Дрљача.

Он каже да ће током децембра и јануара наредне године интензивно радити на анимирању инвеститора.

- Отежавајућа околност јесте чињеница да у Републици Српској и БиХ задњих година нема нових инвеститора, већ су присутни углавном они који су раније уложили капитал на ова подручја. Биће тешко, али се наша предизборна кампања заснивала на побољшању привредног амбијента и то је програм који ћемо реализовати - истакао је Дрљача.

Он је објаснио да су порески приходи у буџету стабилни, а да би побољшање привредне ситуације допринијело бољој реализацији непореских прихода.

Дрљача каже да се предвиђени општински буџет за наредну годину генерално не разликује много од буџета који су реализовани током протекле три године.

- И протекле три године смо имали ребалансе и оно што је важно - буџет је био стабилан и није умањиван у односу на план - додао је он.

Дрљача је навео да је осигурана стабилна скупштинска већина у којој ће осим СНСД, ДНС-а и СП-а бити и одборници СДА.

- Желимо да не будемо локална управа једног дијела општине, већ свих њених становника и сви разумни приједлози који иду у правцу добробити и развоја локалне зајендице биће прихваћени - нагласио је он.

Дрљача је најавио да ће функцију замјеника начелника обављати Бојан Лукач, дипломирани инжењер шумарства и његов дугогодишњи сарадник у Шумама Српске.

Извор: СРНА