latinica  ћирилица
29/11/2016 |  10:42 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Лакташи: Конституисан локални парламент (ВИДЕО)

Одборници којима су грађани указали повјерење на октобарским локалним изборима у Лакташима, данас су заједно са новоизабраним начелником, Ранком Карапетровићем, положили заклетву и конституисали локални парламент. На дневном реду прве сједнице био је избор предсједниика и потпредсједника Скупштине општине, као и вршилаца дужности начелника општинских одјељења.
СО Лакташи - Фото: РТРС
СО ЛакташиФото: РТРС

Новоизабрани одборници, скупштинско руководство и начелник општине Лакташи данас су положили свечане заклетве. Скупштина општине Лакташи има 29 одборника, а већину од 20 одборника имају СНСД, ДНС и Социјалистичка партија.

- Драго ми је што сам једногласно изабран за предсједника Скупштине, то значи да ће Скупштина једногласно радити у интересу грађана као што сви од ње и очекују, рекао је Борис Спасојевић, предсједниик Скупштине општине Лакташи.

За одборнике власти, основни задатак биће несметано функционисање општинске администрације, док из супротног блока поручују – бићемо конструктивна опозиција.

- Залагаћемо се за што веће запошљавање младих људи, јер ће управо они дати једну нову енергију нашој општини, истакао је Бобан Боројевић, предсједниик Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Лакташи.

Усвајање буџета општине Лакташи за 2017. годину један је од првих задатака, а потом слиједе и измјене статута општине.

- Слиједи нам интензивна скупштинска активност, као и активност општинске администрације, а трудићемо се и да грађане максимално укључимо у процес доношења кључних докумената, додао је Карапетровић.

На констититувној сједници Скупштине општине за секретара је изабран Ранко Радовановић, као и вршиоци дужности руководилаца организационих јединица Општинске управе Лакташи.