latinica  ћирилица
29/11/2016 |  12:27 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Мишић: Поднесен захтјев за ексхумацију у Оџаку

Институт за нестала лица БиХ поднио је захтјев Тужилаштву БиХ да се изврши ексхумација масовне гробнице у дијелу напуштеног Православног гробља у Оџаку за коју се претпоставља да крије посмртне остатке српских војника, потврдио је Срни члан Колегијума Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић.
Оџак (Фото:bih-x.info) -
Оџак (Фото:bih-x.info)

"Тужилаштво БиХ тренутно провјерава оправданост нашег захтјева и уколико се утврди да има основа кренуће ексхумација на овом локалитету", истакао је Мишић.

Коментаришући тврдње предсједника Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марка Грабовца да се на локацији Градског муслиманског гробља у Оџаку у два контејнера са ознакама УН годинама налазе људски посмртни остаци за које сумња да је ријеч о Србима, Мишић је рекао да ће по налогу Тужилаштва БиХ бити провјерени ови наводи.

"Провјерићемо шта се стварно налази у тим контејнерима у оквиру ревизије свих мјеста гдје се чувају посмртни остаци", рекао је Мишић.

Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац изјавио је Срни да неће одустати од утврђивања истине и скидања тајне коју годинама крију два напуштена контејнера са ознакама УН у Оџаку.

Извор: СРНА