latinica  ћирилица
29/11/2016 |  13:37 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Обезбјеђење Вијећа народа физички насрнуло на новинара СРНЕ (ВИДЕО/ФОТО)

Прије почетка сједнице Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, радник обезбјеђења у старој згради Владе, гдје је смјештено Вијеће народа, напао је новинара Срне Бориса Ногу.
Борис Ного - Фото: РТРС
Борис НогоФото: РТРС

Ного је рекао да га је обезбјеђење насилно избацило из зграде и упутило пријетње , уз галаму да новинарима није дозвољено да буду у холу зграде.

Свједоци овог чина били су и новинари из осталих медијских кућа који су оштро осудили напад на новинара. Новинарима су се извинили шеф Клуба Срба Перо Петровић, Мујо Хаџиомеровић из Клуба Бошњака и потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Клуб новинара Бањалука тражи званично реаговање предсједавајуће Наде Тешановић. Захтијевају да ова институција обезбиједи услове за рад новинарима који досад нису имали просторију из које би могли извјештавати. Уређивачки колегијум Срне најоштрије је осудио напад на њиховог новинара.

Уређивачки колегијум Срне запрепаштен је понашањем радника обезбјеђења који је данас, без икаквог повода, прво вербално, уз највулгарније увреде, па онда и физички насрнуо на Ногу, изгуравши га из зграде из које су били принуђени да изађу и други окупљени новинари.

(Фото:twitter)

Уређивачки колегијум Срне напомиње да је Ного у зграду у којој је смјештено Вијеће народа Републике Српске дошао по новинарском задатку, како би пратио раније уредно најављени догађај - сједницу Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске.

Уређивачки колегијум Срне од надлежних тражи извињење због напада на колегу Ногу и поручује да је апсолутно неприхватљиво да непрофесионални и бахати појединци руше углед институција Републике Српске и отежавају већ ионако захтјеван и тежак рад новинара на терену.

Из Службе за заједничке послове Владе, која је задужена за обезбјеђење зграде, саопштено је да ће радник Горан Гранулић до окончања дисциплинског поступка бити суспендован. Незванична информација да је прекршајна пријава поднесена и против Гранулића и против Ноге, није потврђена. 

Вијеће народа Републике Српске најоштрије осуђује понашање радника обезбјеђења на пријавници зграде у којој је смјештено Вијеће, а који је данас, без икаквог повода, прво вербално, уз највулгарније увреде, па онда и физички насрнуо на новинара Новинске агенције Републике Српске "СРНА" Бориса Ногу.

Из Вијећа народа је саопштено да зграду у којој је смјештено Вијеће обезбјеђује Служба за заједничке послове Владе Републике Српске и да Вијеће нема властито обезбјеђење.