latinica  ћирилица
29/11/2016 |  21:31 | Аутор: РТРС

Прњавор: Формирана скупштинска већина

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш потврдио је вечерас да је формирана скупштинска већина у којој су и носилац одборничке листе СДС-а на протеклим изборима Владо Живковић и члан ове странке Богољуб Санчанин, који ће убудуће, како је најављено, наступати као независни одборници.
Прњавор -
Прњавор

Уочи сутрашње конститутивне сједнице Скупштине општине Прњавор, СНСД са коалиционим партнерима има већину од 21 одборника, о чему је потписан и споразум.

Томаш је рекао да није искључена могућност да потпис на споразум о подршци новој већини стави и одборник Српске радикалне странке, чиме би се СДС нашла сама у улози опозиције.

Он је изразио увјерење да ће ови одборници у сарадњи с њим бити фактор стабилности локалне заједнице.

"Показаћемо да је у Скупштини могуће радити и другачије него што је био случај ранијих година", рекао је Томаш.

Након потписивања најновијег споразума у Скупштини општине већину ће, осим СНСД-а који има 10 одборника, чинити и три одборника из НДП-а, те по један одборник СНС, СП, ДНС, СДА и ПДП, одборник из реда националних мањина Бранко Декет и независни одборници Владо Живковић и Богољуб Санчанин.

Клуб СДС-а, умјесто девет, бројаће седам одборника, док "Радикално за народ" – СРС РС-СРС-Снага народа има једног одборника.

Конститутивна сједница СО Прњавор биће одржана сутра са почетком у 10.00 часова.

Извор: Срна