latinica  ћирилица
30/11/2016 |  07:56 ⇒ 08:29 | Аутор: РТРС

Трамп изабрао бившег банкара за шефа економске политике

Новоизабрани предсједник САД Доналд Трамп изабрао је бившег банкара "Голдмен Сакса" и финансијера у Холивуду Стивена Мнучина за новог министра финансија, рекао је извор упућен у ову тему.

Мнучин је милијардер који је провео 17 година у "Голдмен Саксу", прије него што је 2002. године напусто ту банку и основао хеџ фонд. Он је водио финансисјки ресор у Трамповој предсједничкој кампањи.

Извор је рекао да би именовање овог ветерана са Волс стрита могло бити објављено током дана.

Републиканац из Представничког дома Том Прајс, по занимању ортопедски хирург, биће Трампов министар здравља. Он је раније оштро критиковао здравствени систем који је увео актуелни предсједник Барак Обама.

Елејн Чао биће министар саобраћаја у новој америчкој администрацији. Она је служила као министар рада у администрацији предсједника Џорџа Буша млађег. Трамп је саопштио да ће њена стручност бити вриједна у "мисији обнове инфраструктуре".

Трамп још није донио одлуку о томе ко ће обављати функцију државног секретара.

Он је синоћ у Њујорку вечерао са бившим републиканским предсједничким кандидатом Митом Ромнијем.

Ромни је оштро критиковао Трампа током предсједничке кампање, али је га је похвалио послије вечере и рекао да он шаље поруке о уједињењу нације. Ромни је рекао да су досадашњи Трампови избори будућих званичника охрабрујући.

Извор:СРНА