latinica  ћирилица
30/11/2016 |  07:57 | Аутор: РТРС

У Бриселу наставак дијалога Београда и Приштине

У Бриселу ће данас бити настављена овонедјељна рунда експертских разговора у техничком дијалогу делегација Београда и Приштине.
Брисел (Фото: sedl.alnetis.fr) -
Брисел (Фото: sedl.alnetis.fr)

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић очекује да се до краја недјеље утврде датуми за почетак рада Основног суда у Косовској Митровици и Вијећа апелационог суда за заједнице са српском већином на КиМ, као и да дође до примјене договора о телекомуникацијама.

Ђурић је јуче новинарима рекао да се у Бриселу "воде дубоко технички разговори" у циљу да се осигура да до краја недјеље Телеком Србије на КиМ буде у потпуности регистрован, како у погледу преноса имовине, тако и у погледу успостављања сигнала у свим зонама у којима је то договорено.

- Очекујем да буду разрађени детаљи везани за почетак рада нових базних станица, којима ће бити покривен значајан дио територије наше јужне покрајине, лиценца која ће то да омогући, као и размјена писама са Међународном телекомуникационом унијом везано за позивни број - рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ нагласио је да је једна од кључних тема које делегација Београда покреће у Бриселу са представницима ЕУ - питање формирања Заједнице српских општина.

Ђурић је рекао да, иако се на то обавезала на највишем политичком нивоу, Приштина још не жели да разговара о тој теми.

Извор: Танјуг